top of page
27392_1.jpg

Köpa på auktion 

Välkommen att buda på våra auktioner!
29929_1.jpg

Första gången du budar på en auktion?
Läs gärna vår FAQ för svar.

En auktion hos oss innebär försäljning av ett eller flera objekt genom att ta in bud från intresserade köpare inom Sverige samt internationellt.

Vi har sett fördelarna med internetbaserade auktioner och vi hoppas att ni som potentiella köpare känner likadant.
Välkommen att pröva vår auktionsplattform!

 

Har du svårigheter att använda vår plattform på internet för att lägga bud? Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du vill lägga ett telefonbud.

Vill du titta på objekten i verkligheten? 
Du är välkommen att besöka vårt "Showroom" under våra öppettider, Vid varje auktionssläpp inreder vi hela rummet med objekten från katalogen.

Jag vill vara med! Hur går det till?

Registrera

Du måste först registrera dig vilket bara tar någon minut. Detta gör du först och främst via ”Auktioner” i menyn. Efter registreringen får du ett e-postmeddelande med kundnummer och samt en länk där du ska klicka & välja ditt lösenord. Du måste klicka på länken inom 24 timmar för att aktivera kontot, får du inget mail? Kolla i din skräppost. Om du har svårigheter med registreringen är du självklart mer än välkommen att

kontakta vår kundtjänst.

Klicka här för att komma direkt till registreringen.

77.PNG
88.PNG
Logga in

Nu är du igång! För att logga in, klicka på knappen ”Mina sidor” längst upp på sidan, klicka sedan på knappen "Uppgifter"
Du kan redan här och nu lägga ett bud på ett objekt du är intresserad av eller spara objektet som en favorit för att titta på senare.

Tänk på att du också är varmt välkommen att besöka oss för att titta på alla föremål i verkligheten!
Det kan vara bra titta på objekt hos oss innan du lägger bud om du är osäker på skick, storlek eller vikt trots att vi alltid beskriver våra objekt med högsta förmåga och bildupplösning.

Budgivning

Har du hittat ett intressant föremål kan du nu lägga bud.
Du kan även låta vår plattform lägga bud åt dig automatiskt genom att ange ditt maxbud.

Klicka gärna runt i plattformen för att lära dig alla smarta funktioner, ett tips kan vara att använda dig av E-post påminnelser eller SMS så att du inte missar ett objekt, Detta är såklart helt kostnadsfritt.

Namnlös.png
9.PNG
Vinst & hämtning

Ett par dagar efter auktionsavslut får du som högsta budgivare ett mail eller telefonsamtal med vinster och instruktioner. Om du var högsta budgivare och inte fått något mail inom 5 arbetsdagar vill vi gärna att du kontaktar oss. Resultatet av auktionen publiceras kort därefter här på vår webbplats under ”Avslutade auktioner”.

Avhämtning sker inom 5 arbetsdagar från vår lokal om du väljer att hämta på plats.

Om du inte har möjlighet att hämta inom 5 dagar så ber vi dig kontakta oss för dispens. Om du inte har möjlighet att själv hämta varorna så kan vi ordna med transport, Läs mer i vår FAQ om transporter.

25651_1.jpg
Att tänka på innan du lägger bud

Tänk på att alla våra varor är begagnade i någon mening. Det är av yttersta vikt att undersöka objektet du är intresserad av noggrant innan du lägger ett bud. Är du osäker på ett objekt ska du innan du lägger bud ställa fler frågor, be om fler bilder eller besöka vår lokal så att du kan titta & granska objektet.

Vi lägger ytterst stor vikt på att profilera produkterna noggrant samt skriva konditionsrapporter som stämmer noga överens med verkligheten, oftast väl tilltaget.
Vi vet som ett exempel att många auktionsverk aldrig skriver ut vikt, vi har valt att skriva vikter på alla föremål som vi anser att detta är väsentligt.

Har du övriga frågor är du varmt välkommen att ringa vår support-telefon eller läsa mer i vår FAQ.

0.PNG
24095_2.jpg
Utropspris? Följerätt? Bevakningspris?

Det finns många ord i auktionsbranschen som kan bli ett frågetecken för dig som köpare, i vår FAQ kan du läsa exakt vad alla begrepp betyder.
 

Utropspris! Är begreppet vi använder som ett riktmärke för objektets faktiska värde och sätts oftast baserat på tidigare auktioners slutpris, notera att detta endast är ett riktmärke och det faktiska slutpriset antingen kan bli högre eller lägre beroende på budgivning och intresse från spekulanter.

Bevakningspris! Är begreppet vi använder som betyder att det är det lägsta accepterade priset som auktionen måste komma upp till för att kunna bli såld, denna nivå bestämmer säljaren när objektet lämnas in.

 

Följerätt / Droit De Suite! Begreppet gäller vissa konstverk och är en avgift som går till konstnären eller dess arvingar för vidareförsäljning av deras verk.
Följerätt är en lag som måste följas.
Varje objekt som debiteras följerätt står tydligt i auktionen och brukar ligga på 5% av slutpriset.

Avgifter & Betalning

Du som köpare betalar en provision på 25% + 80 kronor på det klubbade priset inkl moms.
Exempel: Ett föremål du tänkt köpa kostar 1000 kronor, den totala kostnaden blir då 1330 kronor (Denna kostnad visas även innan du lägger bud i vår plattform)

 

Betalning efter fakturering ska ske inom 5 arbetsdagar efter vunnen auktion, om ni får förhinder är det viktigt att meddela oss.
Betalning kan ske på plats vid avhämtning, vi accepterar kortbetalningar, Swish, delbetalning & banköverföringar.
Norrlands Auktionsverk AB är en helt kontantfri verksamhet.

Nyhet! Via ett exklusivt samarbete med Svea Ekonomi Säljfinans kan vi erbjuda dig som kund att delbetala ditt köp helt räntefritt upp till 24 månader.
Via tjänsten Svea SELF uppger du med enkelhet till oss att du vill delbetala ditt köp, vi skickar då en bekräftelse till din telefon eller mail där du genom länken själv väljer vilken typ av delbetalning du vill välja & godkänner sedan denna med ditt Bank-ID.
Läs gärna mer på vår FAQ sida.

Vid utebliven kontakt, betalning eller avhämtning tar vi ut en lageravgift beroende på föremålets storlek, vi samarbetar även med Swesum inkasso.

Sveaaaaaaa.jpg
Hämtning & Transport
7.jpg

Om du inte har möjlighet att hämta ditt objekt i Umeå finns flera andra alternativ.
Läs mer i vår FAQ om transporter.

Avhämtning av objekt sker i vår lokal på Formvägen 3, 90621 Umeå under våra öppettider för avhämtning.

bottom of page