Johannes favoriter på September-Auktionen


William Oliver! En romantisk stillsam otroligt välmålad porträtt av den engelska konstnären. Tittar du noga på tidigare sålda alster från denna konstnär kan du nog som mig säga att denna håller väldigt hög klass. Även om konstnären må vara Engelsk så finns det många sålda verk inom Sveriges ramar.

En av mina absoluta favoritkonstnärer från Sverige, Bengt Lindström. Denna berlock tillverkad av Sterling-silver gjordes i hela 999 exemplar men trots det dyker dessa väldigt sällan upp på andrahandsmarknaden. Ett givet köp för BL fantasten.

Sixten Fager! En av våra konstnärer från Umeå-trakterna som lyckats fånga fjällvärden som vi aldrig tidigare har sett den. Sedan vi startade auktionsverket har vi stött på hundratals målningar av nämnda konstnär men få i denna storlek (122x118 cm) Ett självklart köp för den som har större väggar eller äger en lokal i offentlig karaktär.

Malte Nyberg Tolf från Örnsköldsvik låg före sin tid, denna abstrakta stil med starka färger som sätter hjärnan på tänk-läge skapar helt klart diskussioner med medmänniskorna.

Thure Wallner, En av Sveriges största djur & naturmålare, detta konstverk är väldigt välmålat. Den överlägsna pilgrimsfalken som just jagat en mås tittar dominerat ut över horisonten.

Jetson.. Vad ska man säga? En av Sveriges mest omtyckta fåtölj som borde vara ett måste för alla som har smak för stil & design.

I särklass en av Sveriges mest erfarna sameslöjdare Esse Poggats! Detta är första gången sedan starten som vi har fått in en kniv av Esse.

Sameslöjd har blivit otroligt populärt vilket såklart är förståeligt, Man måste verkligen tänka till en extra gång på hur svårt det är att arbeta med så hårda material som masurbjörk & renhorn. Konstverk kan ha alla olika typer av former & sameslöjd är konst i en mästerlig klass.

Alla som gillar smycken av Ole Lynggaard & Charlotte Lynggaard borde inte missa tillfället att ropa hem detta armband!

Armbandet är tillverkad av 18K Guld & har hela 11 berlocker (varav tre är besatta med briljantslipade diamanter) Exklusivt är bara förnamnet.

Ett huvud tillverkad av komposit egenhändigt bemålad av Bertil Vallien som är hela 95cm hög!

Denna väggskulptur är otroligt kaxig, vacker & kräver minst sagt sin vägg. Som rolig extra information har det aldrig klubbats ett objekt av Bertil som är tillverkad av komposit. Kom gärna förbi vårt visningsrum & titta på detta praktverk i verkligheten.

Jörgen Sundström är både svensk & nordisk knivmästare. Denna halvhornskniv är självfallet tidigare utställd & är otroligt välarbetad. Jag har själv tagit fram en lupp med 20x förstoring, gravyren är helt fantastiskt detaljerad & välgjord & bör inte missas av knivsamlaren.

Helge Linden behöver inte någon närmare presentation då han tveklöst är det mest intressanta namnet inom konstvärlden i Umeå, En given investering för dig som vill bevara ett vackert kulturarv. Att tillägga är att det väldigt sällan kommer ut några målningar av Helge på marknaden & absolut väldigt sällan det kommer ut målningar i denna klara färgsättning & vintermotiv.

Ett stilleben av Arthur Percy! Såklart en självklart favorit för mig & en tavla som borde passa dom flesta. Arthur Percy är ett känt namn inom många kategorier men det är just hans målningar som jag faller för. Detta stilleben med solrosor utförd 1933 är enligt mig ett av hans bästa verk.

Verner Panton bröt trender & skapade något kaotiskt & utmanande, denna VP-Globe blev en folkkär takarmatur som än idag håller en mycket modern känsla. Alla våra tre VP-Globe lampor som ligger ute på September-auktionen är originalen från 1960-talet vilket gör det extra roligt.

David Wretling är född i Umeå men verkade främst i Stockholm, Han var elev till mästaren Carl Milles. Denna bronsskulptur heter muntergökarna & är gjuten av Herman Bergmans gjuteri i Stockholm.

Denna skulptur är hela 42 cm hög & är ett unikat i denna storlek. För att göra det ännu mer storslaget medföljer ett betongfundament med bronsplatta som är 73cm hög.

Glitter & glamour! Men glittret blir såklart mer spännande om föremålet är över 100-år gammalt.

Denna syskonring är tillverkad 1915 men glittrar fortfarande lika mycket som vid nyförvärvet. Kom gärna in & titta på den i verkligheten, briljanter gör sig alltid bäst i dagsljus.

Utvalda inlägg