Sixten Fager, Så lokalt & aktuellt som det kan bli.

Sixten Fager, lokföraren som sedan blev konstnär på heltid. Den enda konstnären i den Svenska historian som enligt oss lyckas leverera otroligt stark expressionistisk konst från vår kära fjällvärld. Fagers målningar känns väldigt aktuella, inte bara efter de populära utställningarna på Västerbottens museum 2017, utan även i själva stilen, färgsättningen samt den lokala känslan. Många av oss Norrlänningar spenderar mer än gärna vår semester i fjällvärlden istället för en sol & bad resa söderut. Vore det då inte väldigt exklusivt att kunna hänga upp en målning på väggen av Sixten Fager så att vi kan drömma oss bort från den stressiga vardagen i de färgskiftningarna som fjällets landskap kan leverera? Nedanstående målning har vi stolt fått in till oss på Norrlands Auktionsverk, Från att ha suttit i konferensrum på Nordeas Bankkontor. Vi anser att detta är en målning som håller väldigt hög klass & känns väldigt aktuell. Måttet på denna riktigt stora pjäs mäter 170 x 136cm, självklart behöver den sin vägg (Som den troligtvis kommer sluka) men bättre än så här anser vi att det inte blir.

Utvalda inlägg