Förfalskningar.. vanligare än man tror.

Förfalskningar är vanligare än man tror! Jag stöter dagligen på ett eller flera objekt som antingen är ett vilseledande tryck eller rent av en förfalskning, även osignerade verk som blivit släktklenoder & har levt på sitt rykte i över ett sekel.

Den jobbigaste biten i vårt yrke är att ge tråkiga besked.

Något som jag stöter på relativt ofta är förfalskningar från vår folkkära konstnär Bengt Lindström Min summering är att inte en enda förfalskning jag har stött på är ens i närheten bra, dom har varit väldigt dåligt utförda.

Nu pratar vi om en av Sveriges mest kända konstnärer som dessutom hade sin egen speciella manér med mycket färg samt penselbyte efter nästintill varje penseldrag.

Att förfalska denna konstnär är både väldigt svårt & kostsamt.

Visst är det tråkigt med förfalskningar, det ger en känsla av obehag & tilliten tappas från dom som inte förtjänar det.

Nedanstående tavla ligger just nu ute på Ebay! En person har redan lagt bud på 159 dollar exklusive frakt... Det du ser just nu är en förfalskning, i klass med dom förfalskningarna som dykt upp tidigare. Tycker du att det ser ut som att vår mästare på färg & form har målat detta hemska kladd? Länk till auktionen: http://www.ebay.com/itm/Ensam-Man-Bengt-Linstrom-Abstract-Figural-Mid-Century-Swedish-Artist-/302443207471?hash=item466b051b2f:g:WhgAAOSwCY9ZsHZs Jag rekommenderar än en gång personer att köpa konst från ett auktionsverk som erbjuder garantier för äktheten.

Utvalda inlägg