Läs mer om oss i Bil & Bostad

Lokalt auktionshus med internationell marknad Efterfrågan på antikviteter är större än någonsin, men i Umeå har det saknats ett riktigt auktionshus. Fram till för ett år sedan då bröderna Johannes och Jonas Linder öppnade Norrlands Auktionsverk. – Vi vill få norra Sverige att haka på och upptäcka det roliga med auktioner, säger Jonas. För ganska precis ett år sedan gjorde bröderna Johannes och Jonas Linder verklighet av sin dröm om ett eget auktionshus i Umeå. De startade Norrlands Auktionsverk där fokus ligger på internetauktioner. De förmedlar objekt och lägger upp dessa till försäljning på hemsidan där vem som helst kan bjuda. – Vi värderar och förmedlar antikviteter. Man ska få garanti

Värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar

Goda nyheter! Johannes Linder på Norrlands Auktionsverk AB är nu förordnad som oberoende värderingsman av Sveriges Handelskamrar. Det innebär att han kan utfärda värderingsintyg till både privatpersoner, försäkringsbolag, advokater, jurister & företag. Johannes hjälper även till med rådgivning vid bouppteckningar i Umeå, Skellefteå & Örnsköldsvik med omnejd. Tryggheten är viktig, Skaffa ett värderingsintyg på dina exklusiva föremål innan eventuell olycka sker för att underlätta utbetalning från försäkringsbolag.

Sven-Olof Ivarsson 1936-2007

Ivarsson.. Ett riktigt guldkorn när vi pratar om lokala konstnärer med en talang utöver det vanliga. Ivarsson som var bosatt i Vindeln, c.a 5 mil utanför Umeå målade stilleben & naturbilder som är så verklighetstrogna att man skulle kunna tro att man tittar på ett högupplöst fotografi. Att måla stenar som på bilden ovan är för många konstnärer ett omöjligt & otroligt tidskrävande uppdrag, men det var inga problem för Ivarsson, ju svårare motivet var ju roligare tyckte han det var att återskapa det med oljefärger & det är exakt detta som jag tycker gör Ivarsson till en av dom mest talangfulla målarna vi har haft från Västerbotten.

Dansk möbeldesign när det är som bäst!

Titta på dessa danska 60-tals möbler designade av ingen mindre än Kurt Østervig 1912-1986. Tillverkade av det vackra men förbjudna träslaget Rio Palisander. Vi har fått in denna grupp, totalt 10st stolar & ett bord med iläggsskiva. Denna design känns så modern & inne nu som det kan bli & kvalitén talar för sig själv. I och med att Rio Palisander är ett förbjudet träslag att sälja så följer det med ett CITES-intyg till denna grupp som accepterar vidareförsäljning inom EU.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square

Öppettider hämtning, lämning & visning i vår lokal:

Måndag-Tisdag: 10:00-19:00

Onsdag-Torsdag: 10:00-17:00

Fredag: 10:00-17:00

Lördag: 12:00-15:00
Söndag: Stängt

 

Vi har utökade öppettider för telefonsupport.
kontakta oss.

Norrlands Auktionsverk AB 

Skolgatan 53 (På innergården)
90327 Umeå

Telefon växel: 090-122211

Org-nr: 556902-4549

Epost direkt: info@norrlandsauktionsverk.se

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

© 2023 Norrlands Auktionsverk AB

Registrera dig som kund för att vara med i vårt nyhetsbrev: